Лек, ежедневен грим за начинаещи

by - ноември 02, 2013

Здравейте!
В тази публикация ще ви разкажа за гримът, които обичам да нося през деня, също така някои съвети и техники, които прилагам за да постигна естествен вид.Обикновено предпочитам неутрални, пясъчни и кафяви нюанси, в съчетание с очна линия отгоре, гледам да не напластявам спиралата много, за да не се рони и да бъде по - незабележима.

Ето кои продукти използвам:
1. Основа за сенки ( в случая тази на Essence I love stage ).Има доста добри отзиви за нея, аз също се присъединявам към тях, особено откъм издръжливост и цена!


2. Сенки за очи в телесни, неутрални цветове, матирани или в златистo-кафявата гама.
/ Любима ми е палитрата на  MUA - Undressed.Английска марка е, икономичен вариант и копие на палитрата Naked на Urban Decay.Цветовете са доста наситени, според мен са по - подходящи за грим през деня.Има матови, няколко с блясък и по - тъмни, които са по - ярки от останалите.Вечер светлите нюанси се губят, леко. /


Първо нанасям по - светъл матиран или златист цвят на целия клепач.
След това по- тъмен цвят(тъмно кафяво, черно) в ъгъла на окото и постепенно разнасям по сгъвката на окото.Накрая преливам много добре с четка. Тази палитра е подходяща за целта, тъй като цветовете са нежни и ненатрапчиви, въпреки че са пигментирани.
*Снимката е от Internet
Съвет: Преливането е ключът към естесвения грим.Аз използвам пръсти за  да залича ясните граници.Ако ви е трудно пробвайте с четка за преливане тип Blednding Brush.

3. Очната линия е по избор.Аз я нанасям, тъй като очите ми са по-изпъкнали и кръгли, и имат нужда от издължаване. За целта често използвам мек черен молив като този на Bourjois.Така линията изглежда по-мека и ненатрапчива.
*Снимката е от Internet
 Съвет:  Когато нанасяте очната линия  с молив, след това можете да засилилите цвета с черни сенки отгоре с подходяща четка като тази:


По желание можете да нанесете малко спирала от средата към края на миглите (за допълнително издължаване) както и на долните мигли с само с върха на четката.

Съвет: За озаряване на лицето и свежо излъчване нанесете продукт с highlight ефект, т.нар. хайлайтър или блестяща пудра. Ако нямате подръка пробвайте със светли перлени сенки в бяло, розово, прасковено, златисто.Нанесете в горната част на скулите и под веждите на очите
*Снимката е от Internet
***
Поздрави!
Dreamgirl

You May Also Like

0 коментара

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...