Фотопътешествие: Крепостта в Кавала, Гърция

by - април 23, 2018


Здравейте!
Реших да започна нова рубрика в блога, в която ще ви разказвам за някои интересни места, които съм посетила.Отдавна исках да разчупя малко тематиката,но доста се колебаех дали да започна такъв тип постове.Надявам се, че ще ви бъде интересно от време на време да четете за пътешествия, освен за козметика и продукти.Всъщност не мисля да ви отегчавам с много приказки, а да показвам предимно снимков материал и най-същественото от пътуването.Ето защо нарекох тази рубрика "Фотопътешествие".

Днес то започва с един град, който често посещавам, а именно Кавала.Гърция ми е любима дестинация, ето защо първият подобен пост стартира от тук.
Това са спомени от миналогодишното ни пътуване в началото на Юни.След плажа в Керамоти (за който вероятно ще ви разказвам по-нататък) решихме да се отбием през града и да се качим до Крепостта, която аз лично до момента не бях виждала.


Крепостта е разположена на най-високото място в града и от нея се разкрива прекрасна, 360 градусова  гледка.Снимките са правени привечер.В топлите месеци ви препоръчвам да не отивате в най-големите жеги за посещение.




Има и театър на открито, в който се изнасят постановки и концерти.



Тесните и стръмни, но красиви улички, които трябва да изкачите, за да стигнете най-отгоре до Крепостта.Малко е изморително, но си заслужава.
За самата крепост помня, че има вход, някъде 2.50евро или сума около тази.
Работното време на Крепостта е: 1 април-31 октомври , 8.30 - 21.00 ; 1 ноември-31март 8.30-16.00


От крайбрежната улица се стига към Крепостта.Всъщност тя е разположена в Стария град- Панагия, който леко ми напомня на този в Пловдив.



Толкова от днешното пътешествие, скоро ще ви разкажа за още интересни места.Имам много материал за подобни публикации, надявам се да ви е интересно!
Ако искате да споделите нещо, може да го направите долу в коментарите.

Не забравяйте да последвате блога: 



***
Поздрави, усмивки и до скоро!
 :)))

You May Also Like

0 коментара

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...