Maybelline FIT Me Matte+Poreless

by - март 20, 2019


Здравейте!
Време е за един леко позакъснял пост, в който ще ви разкажа повече за фондьотена на Maybelline - Fit Me Matte+Poreless.Имам го от няколко месеца насам и отдавна исках да споделя впечатленията си от него.

Описание на продукта
Фондьотенът е предназначен за нормална към мазна кожа, матира, заличава неравностите и разширените пори.Остава кожата лека и прикрива лъщенето.Обогатен е с абсорбираща пудра.
Количеството му е 30мл.


Моите впечатления
Консистенцията на фондьотена е лека и сравнително течна.Нанася се лесно и бързо.Финишът му е напълно матов.На места е възможно да подчертае сухите участъци, ето защо е нужно да подсигурите добра хидратация на кожата преди грима.


Относно "Poreless" ефекта, мога да кажа, че действително Maybelliene Fit Me не подчертава порите, за разлика от някои подобни матиращи фондьотени.Предполагам, това се дължи и на по-течната му формула, която позволява по-гладко и лесно разнасяне по кожата.



Покритието на фондьотена мога да определя като средно.Особено ако кожата ви е с несъвършенства.В този случай ще са ви нужни два пласта от него или да повтаряте на определени места.Както се вижда и от суочовете по-горе, фондьотенът е лек и кожата прозира под него.
Откъм трайност продуктът се справя прилично.Издържа през деня, като е възможно да се поизтрие на места.Не е от най-трайните фондьотени в колекцията ми, както и на марката по принцип.Не бих разчитала на него при по-екстремни условия.Но като цяло аз използвам и други прахообразни продукти върху него, като бронзираща пудра, хайлайтър и т.н, което допълнително удължава трайността.



Друго характерно за този фондьотен е, че се оксидира.Или с други думи, след нанасяне цветът му потъмнява леко.Между другото това е доста обичайно за фондьотените от марката.Същото се получава и при фондьотена Super Stay 24h Full Coverage например.
Когато избирах цвят се спрях на номер 115, който в магазина ми беше просто идеален.При първоначално нанасяне на лицето фондьотенът ми идва точен като нюанс.След няколко минути обаче, той потъмнява с около един тон.Така че имайте го предвид при избора на цвят, гамата от нюанси е голяма.

Като цяло съм доволна от фондьотена, пригодих го към своите нужди, макар че първоначално ми се стори твърде лек и слабо покривен за моята кожа.Просто започнах да използвам по-голямо количество от него, също го съчетавам с други фондьотени. Държа да спомена, че този фондьотен търпи наслояване, тоест можете да го нанасяте повторно за по-голямо покритие.Дори след няколко пласта той все още изглежда добре.
Цената на Maybelline Fit Me Matte+Poreless е около 12лв.Често се среща и с намаление, особено в по-големите магазини, като DM  и Лили.


***
Това беше за днес!
Поздрави, усмивки и до скоро! :)))

Не забравяйте да последвате блога във Facebook и Instagram❣

You May Also Like

0 коментара

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...