Douglas My Favorite Palette

by - юли 30, 2019


Здравейте!
Днешният пост ще бъде ревю на една палитра, която притежавам от доста време.Става въпрос за My Fav♡rite Palette на Douglas.Дълго обмислях дали да направя пост за нея, даже бях ви попитала в Инстаграм.Не бях сигурна дали и къде може да се намери.Наскоро обаче видях, че се предлага в онлайн магазина на марката, който между другото откриха съвсем наскоро.Ето защо реших, че може би ще ви е интересно да разберете повече за нея.
♡♡♡

Както винаги, започвам с малко стандартна информация.Палитрата Douglas My Favorite Palette се състои от 16 ежедневни нюанса сенки в нюд/телесната гама с матов, блестящ и перлен финиш.


Опаковката на палитрата е семпла и практична.Има съвсем малко огледало на капака.Самите сенки са поставени в продълговати контейнерчета, които не побират особено голямо количество продукт, поне по мое мнение.Общо са 16бр. сенки по 1.3 грама.
Хубавото е, че в състава на продукта не виждам наличие на парабени, както в доста от палитрите ми.Наскоро ви бях споменала, че мисля да обръщам повече внимание за наличието на такива в сенките си за очи.



Състав:
Mica, Talc, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Ethylhexyl Palmitate, Dimethicone, Ethylhexyl Stearate, Polyethylene, Silica, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Phenoxyethanol, Boron Nitride, Caprylyl Glycol, BHT, Disodium EDTA, [+/-] : Synthetic Fluorphlogopite, CI 77891, CI 77499, CI 77491, CI 77742, CI 77007, CI 77492, CI 77861.



Ако четете блога ми, предполагам знаете добре, че най-предпочитаните от мен нюанси сенки за очи са точно в тази гама - телесни, нюд, също така кафяво и златисто.Хубавото при тази палитра е, че има от всичко по малко.Има приятни светли нюанси за сгъвката на окото, има златисто, тъмно кафяво, черно.Също така перлено розово и бяло.Изобщо комбинацията е много сполучлива.За ежедневието мисля, че са перфектните цветове.


Пигментацията на сенките е добра, не е слаба, нито пък прекалено силна, което всъщност ги прави удобни за работа.Като по-слабо пигментирани мога да определя най-светло кафявите, бежови и телесни нюанси.По-надолу ще видите на суочове всички цветове.Най-добре пигментирани според мен са блестящите сенки, както и тези в най-тъмната гама - черно и тъмно кафяво.


Интересното при тази палитра е, че има и няколко нюанса в опушено зелено, което се улавя малко трудно на камера.


Ето ги и суочовете, като ще ви показвам сенките на два етапа, започвам с първите 8 от тях.


Първия и третия цвят са по-слабо пигментираните тук.Вторият е перлено розов, като той е доста по-наситен.В тази поредица са и златното, както и зеленикавите нюанси.


Следващите 8 цвята от палитрата са предимно в розовата гама.Има едно по-наситено, матово кафяво, както и два черни нюанса.Единият от тях е с малки блесящи частици.На суочовете цветовете изглеждат някак оранжавеещи, така ги е уловила камерата, но в действителност са си точно розови.Точно както изглеждат на самата палитра.




Като трайност, сенките се представят добре.Мога да кажа, че са на средно или над средното ниво.Издържат през деня, особено ако сте нанесли база или добра основа на клепача, като коректор например.За ежедневието ще ви свършат идеална работа.
Преливат се лесно, работи се с лекота с тях.Не са особено прашливи, може би в границите на нормалното.


Цената на палитрата е 27.99лв.Линк към продукта в сайта на Douglas оставям тук >>> https://douglas.bg/douglas-my-favorite-palette-1-nude-conf-36320

Лично за мен Douglas My Favorite Palette е една сполучлива палитра.Използвам я ежедневно напоследък.Много ми харесват блестящите розови нюанси, определено те са ми любимото нещо в нея.Стоят изключително нежно и приятно.С палитрата може да се постигне един цялостен грим, тъй като има всички необходими цветове - от  по-светли към по-тъмни, също черно и бяло.Тази и шоколадовата ми палитра на Makeup Revolution като цяло са най-предпочитания ми избор за през деня.♡


***
Това беше всичко за днес!Поздрави, усмивки и до скоро в блога!

You May Also Like

0 коментара

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...